Ligging en Omgeving

Ligging
Villa Cevitta bevindt zich tussen de twee dorpjes Centoia en Cignano, deelgemeenten van Cortona (10km), een stadje tegen de heuvel welke een prachtig uitzicht biedt aan de villa. Cortona is een van oorsprong Etruskische stad in de bergen van de provincie Arezzo, het is gesticht op één van de vroegst bewoonde heuvels van de provincie en is met zijn reliëfrijke straatjes vergelijkbaar met steden als Assisi en Volterra. In het westen spreidt zich onder Cortona het brede Valdichiana
dal uit met op de achtergrond de uitgedoofde vulkaan Monte Amiata. Ook het in
Umbrië gelegen Lago Trazimeno is te zien vanuit de hogere delen van de stad.


Omgeving

Aan het Lago Trazimeno ligt Castiglione deLago (20km): een door de Etrusken gebouwde stad aan het Trazimeno meer. 


Arezzo (50 km),  geboorteplaats van Michelangelo, een prachtige stad met mooie kerken en cultuur en ook gekend is door de film: 'La vita è bella', welke zich hier afspeelt. Elk eerste weekend van de maand vindt in Arezzo een antiekmarkt plaats doorheen de hele binnenstad. En verder: Montepulciano (20 km) een gezellige stad met rondom een op en top Toscaans landschap en goddelijke wijn en verschillende wijnhuizen in de stad. Pienza (35 km):  Binnenstad Unesco Werelderfgoed,  mooi en de moeite waard.

Richting Umbrië: Perugia (45 km): een bruisende universiteitstad en stad van de Italiaanse chocolade. Gubbio (80 km): middeleeuwse stad met het gotische bouwwerk Palazzo di Consoli. Assisi (70 km): bedevaartplaats en stad van de heiligen Franciscus en Clara van Assisi. 

Terug in Toscane: Siena (65 km): waar men lekker kan struinen en koffie drinken op het beroemde Piazza del Campo. Montalcino (60 km), beroemd om de Brunello de Moltacino wijn, schilderachtige omgeving. San Gimignano (100km): een van de best bewaarde middeleeuwse stadjes. Firenze (110km): de stad die alles heft en waar je je kunt onderdompelen in een overvloedige hoeveelheid Italiaanse cultuur.